Tilbageblik på Arecibo

De to pionerer bag ideen om Arecibo teleskopet William Gordon og Matthew Mcquire kigger i 1957 på en model af teleskopet,

Arecibo radioteleskopet er ikke mere. I sidste uge brød konstruktionen endeligt sammen. Det er i sig selv en katastrofe, men endnu mere siger det noget om hvordan Big Science og dens infrastruktur har det rigtig svært i den polariserede tid vi befinder os i.

Arecibo teleskopet var et unikum indenfor teknologi og videnskab. Ikke blot var det en gigantisk bedrift, men selve det at man byggede teleskopet helt tilbage i starten af 60’erne, viser om noget den pionerånd der prægede videnskab og teknologi. John Mathews fra Pen State University har skrevet en rigtig god artikel om Arecibo teleskopets udvikling og alle de andre radar forskningsprojekter der fandt sted i samme område. Læs artiklen nedenfor.

For radioamatør aktiviteterne under kaldesignalet KP4AO har OK1TEH Matej skrevet en rigtig god artikel om historie og egne erfaringer. Artiklen er skrevet på tjekkisk, men dette link giver en Google-engelsk oversættelse.

Mathews_HGSS4_2013
Print Friendly, PDF & Email

Hits: 200


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.