2m EME hos OZ1BXM

Jeg kører 2 meter digital EME med en lille antenne med 15 dBd gain. Mit array er 4 x 6 element yagi, som drejes med to standard antennerotorer. Med denne antenne kan jeg regelmæssigt køre andre EME stationer. Jeg kører vandret polarisation, hvilket mange andre på EME også gør, og derfor er hovedparten af mine forbindelser til EU. Men jeg har også kørt AF, NA og SA.

Jeg sender med 800 W fra et hjemmebygget SSPA med vandkøling. Vandkøling virker godt; kølepladen bliver aldrig mere end 40 gr. varm. Jeg bruger en LNA, som sidder i masten tæt ved antennerne. Den er fra HA8ET og udmærker sig ved, at indgangen kortsluttes med et relæ, når der sendes. En udmærket beskyttelse af transistoren.

Sekvenseren er hjemmebyggget og baseret på Arduino. Sekvenser-projektet havde simpel programmering (alle udgange skal være enten høj eller lav). Desuden er alle udgange bestkyttet mod transienter.

Jeg har beskrevet min EME-station samt nogle generelle erfaringer i to artikler, som snart kommer i OZ (de er antaget af redaktøren). Det er længe siden, at EME har været beskrevet i OZ. Jeg håber, at flere radioamatører bliver interesseret i denne spændende gren af vores hobby. Hvis man interesserer sig for rummet og astronomi, er EME en oplagt ting.

73 fra OZ1BXM Lars, Holstebro, JO46gi

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 169


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.