Nye rotorserie fra SPID

Polske SPID antennerotorer har været på markedet i mere end 20 år. De er kendt for et robust og stabilt design med både azimuth og elevations rotorer. Nu er der kommet en ny produkt serie SPX med et noget andet design. Det er stadig den samme motortype, men ophæng og lejer ser ud til at være ganske anderledes. Væk er den kendte (og problematiske) montage på et rør for azimuth rotoren, og for elevationsrotoren er der ikke længere tale om at antennerøret udgør en gennemgående aksel, men at hele antenne “tippes”. Sidstnævnte burde umiddelbart give større mekanisk belastning, men der er sikkert tænkt over designet.

Tegning af SPX AZ/EL

Helt nyskabende er deres SPX X/Y hvor antennen kan drejes i alle planer, den bliver spændende at se anvendt f.eks til EME hvor den muliggør at man optimalt kan tilpasse antennen til Farady rotationen. Der vil blive stillet nye krav til rotorstyring med en X/Y rotor.

SPX X/Y 02

Endnu er SPX serien helt ny, og der er begrænset information. Det bliver spændende at følge SPIDs nye rotorserie. Læs mere her.

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 193


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.