122 GHz transceiver i en chip

K6ML Mike har begået en ganske imponerende radio, nemlig en 122 GHz transceiver opbygget med en TRX 120 chip fra Silicon Radar. Der er indbygget patch antenner i chippen til RX og TX!! Chippen med antenner kan placeres direkte i fødepunktet for en parabol. Derved undgår man mikrometer mekanisk arbejde som ellers er fundet med 122 GHz.
TRX 120 har 0,5 mW ud med et RX støjtal på ca. 10 dB. Der er en bid vej endnu inden Baofeng sender en radio på markedet, og så måske alligevel ikke…Silicon Radar fremstiller iøvrigt også en 24 GHz chip TRX024.

TRX 120 fra Silicon Radar. Bemærk de indbyggede antenner.

Se K6MLs præsentation af hans 122 GHz radio nedenfor.

k6ml-122ghzradio-baycon2018
Print Friendly, PDF & Email

Hits: 344


Comments

122 GHz transceiver i en chip — 1 Comment

 1. Hej alle!

  Meget interessant udvikling med disse chips til bilradar. Se også artikel i seneste Dubus af VK3CV/WQ1S samt løbende diskussion på UKmicrowave-gruppen på internettet. I England har man dannet en gruppe, der sammen får fremstillet et antal “moduler” som basis til 122 GHz forsøg.

  Jeg har stor lyst til at prøve 122 GHz (hidtil er 76 GHz det højeste), men det er ikke sjovt bare at lege med sig selv – og seaducting over Nordsøen på de frekvenser kan man godt glemme!!

  Hvis andre i Danmark har samme tanker, synes jeg vi skal finde sammen. Så kan vi evt. hægte os på nogle fællesindkøb – og der skal også udvikles/bygges “styrekredsløb” til 122 GHz modulerne.
  Lad mig høre om der er interesse? Skriv her eller direkte til

  73 Ole OZ2OE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.