Nye regler for OZ MGM testerne fra 1 januar 2023

Er man til digitale modes og især FT8 på VHF og UHF afholdes der de 3 første onsdage hver måned MGM aktivitetstest. Testen er oprindeligt startet på europæisk initiativ og formatet i forhold til tidspunkt, udveksling af lokator og pointsystem har været forskelligt fra NAC testerne. Reglerne opdateres fra den 1/1 2023 for at tilpasse os til den europæiske FT8 test samt for at imødekomme forslag og ønsker fra contest deltagerene, blandt andet tæller resultaterne nu med i afdelingsmesterskabet.
Der udveksles kun 4 tegns locator i denne test, og point udregnes derfor fra midten af lokatorfeltet hos modparten. Det giver selvfølgelig nogle skævheder i pointtildelingen for den enkelte QSO, men som gennemsnit stilles alle lige.

Der er følgende ændringer:

  • Tidspunkt er ændret fra 19-23  DNT/DST, til 17-21 UTC, således at testen er på samme tidspunkt som den europæiske FT8 test.
  • 23 cm er også taget med, som den europæiske FT8 test.
  • Ved det nuværende pointsystem føler mange deltagere, at de ikke belønnes for de lange kontakter, samt at det ikke tæller særligt meget i afdelingsmesterskabet, derfor ændres dette til 1 point pr. km målt fra egen 4 cifret lokator midte til modpartens 4 cifret lokator midte, samt 500 point pr. kørt lokator.
  • Effektgrænser er ændret

MGML Low Power class:

2m      <= 100 watts
70cm  <= 50 watts
23 cm  <= 10 watts

MGMH High Power class:

2m      > 100 watts
70cm  > 50 watts
23 cm > 10 watts

Reglerne kan læses her : https://vushf.dk/nac-mgm/

Denne post er opdateret 31 dec. 2022

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 535


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.