ICOM 9700 frekvens lås -igen

Der er efterhånden kommet flere løsninger på at kunne låse IC9700 til en ekstern frekvensreference. Icom kom med en software opdatering som giver en nøjagtighed på +/- 5 Hz på 1296 og bedre på 144 og 432 MHz.

Glenn VK1XX var som en af de første ude med en løsning i form af et board som skal indbygges i IC9700 og tilsluttes en ekstern 10 MHz reference. Det giver en nøjagtighed som er langt under 1 Hz på alle bånd. Der skal loddes 2 steder for at tilslutte boardet. Se præsentation fra VK1XX her.

En anden mulighed er at låse den interne 49,125 MHz oscillator til en ekstern reference. Leo Bodnar har udviklet et board til samme formål, som er meget let at installere og som ikke kræver at man skal ind og lodde i selve stationen. Det kræver at man har en ekstern GPS-låst reference der kan generere et signal på 49,125 MHz, f.eks rfzero eller nogle af reference oscillatorens fra Leo Bodnar. Nøjagtigheden er omkring 1 Hz på alle bånd, altså ikke helt så godt som VK1XX løsningen.

For nu ikke at starte debatten igen -IC9700 er i sin udgave fra fabrikken uden ekstern frekvenslås bedre end nogen anden station der tidligere har været sendt på markedet. Men i forhold til moderne MGM modes er der behov for bedre stabilitet på 432 og 1296 MHz. Man kan tilslutte en frekvensreference til stationen, eller man kan lige få den ekstra Hz ved at bruge løsningerne fra VK1XX eller Leo Bodnar.

49,125 MHz injection board fra Leo Bodnar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 307


Comments

ICOM 9700 frekvens lås -igen — 1 Comment

  1. There has been no update on VK1XX “9700 lock project” page since june/july 2019.
    Several 9700 owners have instead opted for Leo Bodnars solution.

    There are also another australian solution available as a kit but I do not
    rcall the exact URL of that right now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.