QST kigger på ICOM 9700

I Januar nummeret af QST anmeldes IC 9700. Dermed er vi ved at være hele vejen rundt i forhold til den største nyhed indenfor fabriksfremstillede radioer til VUSHF i de seneste par årtier. Den store nyhed var ikke blot at der for første gang kom en station på markedet som var født med både 144, 432 og 1296 MHz, men også at ICOM lancerede den første SDR VUSHF-radio og at den kunne dække alle modes og anvendelser lige fra D-STAR til EME. Anmeldelsen i QST er teknisk ikke meget forskellig fra andre som tidligere har været offentliggjort. ICOM 9700 er markant bedre i forhold til grundlæggende TX og RX egenskaber end tidligere fabriksradioer, uden at være i topklasse.

Prisen er med sine godt 14,000 DKK et eksempel på en station i mellemprislejet, og man må sige at der er god kvalitet for prisen.

Den første version af firmasoftwaren gav problemer med frekvensstabiliteten. Efterfølgende ser dette ud til at være blevet væsentligt forbedret, hvilket anmeldelsen i QST bekræfter. Der var ingen problemer med at køre WSJT på 144, 432 eller 1296 MHz.

Samlet var 2019 året hvor ICOM satte nye standarder for VUSHF radioer. Der har været mange diskussioner for og imod ICOM 9700, men den har rykket grænser og den har gjort det nemmere at blive QRV på VUSHF. Må 2020 blive året hvor vi ser stigende aktivitet og masser af god DX på VUSHF.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 213


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.