Ny contest venlig version af WSJT-X / FT8 på vej

K1JT,Joe Taylor er i gang med en WSJT-X ver.2.0 som løser de tidligere problemer med med brug af 6 tegns lokator, lange kaldesignaler og løbenumre anvendelse i FT8.

I en release der er på vej er der gjort plads til at sende disse informationer, således at FT8 lovligt kan bruges i NAC, REG1 og lignende tester. Der er planlagt en række testreleases med endelig release inden jul. Således kan vi fra januar 2019 anvende FT8 uden at skulle hente information fra andre kilder en den aktuelle QSO. Det var længe ventet.

Se mere på https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html

WSJT-X 2.0 is a major upgrade

2. EU VHF Contest operation with the exchange of 6-digit locators, QSO
serial numbers, and “/P” (portable) callsigns

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 1257


Comments

Ny contest venlig version af WSJT-X / FT8 på vej — 6 Comments

   • Hej 1BEF – mener du også FSK441? 70 MHz NAC bliver en noget stille affære, hvis vi ikke også kan køre lidt meteorscatter. 73 Ole

    • Hej 2OE ja det er fantastisk hvad i formår at køre med 25w i 70mhz testerne 🙂 så her kunne man lave en undtagelse og for den sags skyld også 50 Mhz 73s Dan

 1. Er helt enig i at FT8 kan være ødelæggende for NAC på 144 og op.
  Men på 50/70 MHz, tror jeg at det digitale er med til at redde contesten !
  På 144 MHz vil det heller ikke være nogen fordel for mit vedkommende(oz1als), men det kunne da være interessant at se hvad man kunne køre fra vores contest qth med FT8, så kunne da godt tænke mig at prøve det i den sidste halve time, hvor det jo er lidt “dødt”.
  Men jeg syntes da, at det er noget der kan tages op på Dansk vinter vhf dag.

 2. Vil det så ikke blive lidt ligegyldigt med operatørernes evner, og mere tegnebogens muligheder for at sammensætte den bedste robot?
  Jeg synes ikke det beviser noget om den enkelte operatørs kunnen, at man kan sætte en computer til at tolke det, der kommer ind, ganske som jeg heller ikke bifalder brugen af cw kodere/dekodere.

  Det er heller ikke længere sjovt og spændende at følge DXmaps, da det jo efterhånden kun er computerrapporter, man ser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.