Gør-det-selv kontravægt til Versatower

Belastningen på spillet til min Versatower var lige tæt nok på specifikationerne, af og til kom der nogle foruroligende lyde fra spillet, og det var med bankende hjerte hver gang masten skulle op og ned. Jeg skal have mere grej op i masten bl.a mit 10 GHz og 23 cm PA, så der skulle gøres noget for at reducere belastningen

Løsningen er nedenstående hjemmelavede kontravægt (fliseløfter) fremstillet ved hjælp af lidt træ og nogle kørefliser. Vægten er ca. 250 kg. Konstruktionen er stabil, der er ingen tegn på ustabilitet, men når masten er oppe, gå af sikkerhedshensyn ALDRIG tæt på kontravægten.

Vægten løftes først når masten er ca. halvt nede og hægtes af og på ved hjælp af karabinhager.

 

Kontravægt parkeret

Kontravægt løftet

Radioskur, antenner, Versatower og kontravægt

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 1100


Comments

Gør-det-selv kontravægt til Versatower — 2 Comments

  1. Jeg har et 200kg lod og en bæresele med karabinhager som kontravægt, da min mast kun har 2 wirehjul og det er tungt for spillet, derudover en del vægtklodser monteret på en stang på siden af bunden, men smart fundet på med havefliserne.

  2. Det er også en løsning, fliserne var dog lige ved hånden. Et ander element er, at det ikke giver helt samme sved på panden at rejse masten når der er 250 kg kontravægt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.