Extern PTT til IC 9700

Man kan sige mange gode ting om ICOM 9700, men PTT funktionen og styring af eksterne relæer er ikke en af dem. På bagsiden af stationen sidder den 7-polede ACC connector. Pin 3 på denne går til 0 når man sender, men det er ikke en direkte forbindelse til jord. Man kan også taste stationen ved at forbinde pin 3 til jord. Niveauerne er ikke ordentligt definerede, og det fungerer ikke rigtigt når man skal styre PA trin og taste fra f.eks computeren på samme tid.

Her er et meget simpelt kredsløb hvor man både kan taste stationen externt og styre en relækontakt. Funktionerne er skilt ad, og der er ingen problemer med at taste eller trække relæer. Er det et større relæ man skal trække med en relæstrøm over 200 mA skal man vælge en anden transistor end BC547.

ACC connector på IC 9700

Ægte håndtegnet PTT kredsløb til IC 9700. Komponentværdierne er ikke kritiske, ligesom man også kan vælge andre NPN og PNP transistorer end BC547 og BC557

 

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 397


Comments

Extern PTT til IC 9700 — 2 Comments

  1. Jeg har haft flere Icom stationer hvor der ikke altid var nok drive på pin3, så jeg har konsekvent kørt med en extern buffer til at styre og taste relæer , så jeg kunne uden problemer genbruge mit 7 polede stik, da jeg fik min 9700. Dejligt at de bruger det samme stik og samme forbindelser :).
    OZ2TG

  2. Och inte blir det mycket bättre på nya IC-705.. Som PPT-signal ut kommer det endast en 5Volt vid RX som faller mot 0Volt vid PTT (Oh dear !) Verkligen mycket användbar NOT ! För övrigt finns det ingen ACC-kontakt där man kan få ut någon stabil spänning för reläet. Tror nog att det i framtiden blir många ingrepp och omlödningar / trådar och extrakontakter i den riggen innan alla vi med transvertrar /10,24 47GHz utstyr blir förnöjda med funktionen.
    SM4HYG (ex. SM6HYG)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.