En Versatower historie

Mit gamle Versatower +30 år fungerer stadig. Dog havde spillet til at vippe selve masten set bedre dage. Der skulle virkelig lægges kræfter i når masten skulle vippes tilbage. Det sidste stykke tid havde spillet hylet og klaget, og stålwiren bevægede sig i ubehageligt kraftige ryk. Den foretrukne løsning, når der var noget galt med antennerne, var derfor at kravle op i selve masten, -under højlydt undren fra min kloge kloge hustru over hvorfor jeg dog ikke fik repareret “dimsen” istedet. Det var heller ikke ideelt, må jeg indrømme, det er begrænset hvad man kan gøre 9 m over jorden med 1 hånd.

Til sidst gik den dog ikke længere. Bommen på 23 cm yagien var knækket, og jeg kunne ikke nå den, om jeg så stod på tæer oven på rotoren. Masten måtte lægges ned. Jeg kom dog ikke ret langt førend det var helt tydeligt, at nu ville spillet ikke mere. Masten rykkede sig pludselig en halv meter, spillet havde sat sig fast med masten i en vinkel på 30 grader uden at kunne komme frem eller tilbage. Så der var ikke andet at gøre end at få hentet traktoren og trukket masten tilbage på plads.

Der skulle et nyt spil til. Det gamle spil var specificeret til 950 kg, og formentlig lige til øllet. Jeg overvejede et el-spil, men det var dyrt og endnu en dims som kunne gå i stykker og skulle vedligeholdes. Efter lidt søgen frem og tilbage fald jeg over et Svero spil fra Max Fodgaard. Det er svensk producerede spil, og type 6414 med bremse som kunne klare 1180 kg. Prisen på ca. 1200 inkl. fragt var også til at komme i nærheden af.

Spillet blev bestilt og ankom hurtigt. Det så ikke helt tosset ud, fuldt galvaniseret og en klasse kraftigere og større end det gamle. Installationen tog en aften og næste dag var det så tid til at prøve det i praksis. Det fungerede UFB, alt kørte jævnt og jeg skulle bruge  under halvdelen af kræfterne i forhold til det gamle spil. Tænk hvis jeg blot havde lyttet til min kloge hustrus råd……

Billeder af mast og spil kan ses nedenfor.

 

Det nye spil monteret, med det gamle udtjente spil placeret til sammenligning

Halvvejs -bremse og spil holder!

Masten er nede og på plads i god ro og orden.

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 1169


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.