Beretning fra microbølge aktivitetsdagen

10 GHz portabel aktivitet den 16. maj 2020

Så blev portabeldagen afholdt og her er et par billeder med lidt tilbagemelding.

Desværre var vejret ikke det bedste – stærk blæst, regnbyger og 10 grader – så nogle af deltagere havde meldt fra på forhånd. Men resten trodsede vejrguderne og huskede fra tidligere, at god påklædning og reb til tøjring af antenner var vigtigt.

Hovedparten af de aftalte forbindelser lykkedes, og vi havde det held i uheld, at regnbyerne – og dermed regnscatter – gjorde det muligt for LB2S//P i Kristiansand af køre 3 stationer i det jydske.

LB2S/P fra JO38XB. 5W og ø50 cm parabol. Kørte OZ1DLD/P, OZ2OE/P samt OZ9PP (der var aktiv fra hjemme QTH i Aalborg)

OZ3Z/P fra Fredericias ”højeste punkt”. Anders kører med 1W og 50 cm antennerne. Hørte LB2S/P, men fik ikke forbindelse.

 

OZ2OE/P fra toppen af Ejer Bavnehøj. 5W og ø60 cm parabol (af dansk fabrikat – hi). I baggrunden ses nogle af de regnbyger, der også gjorde aktiviteten ”interessant”. Kørte samtlige andre deltagere. Længste forbindelse LB2S/P 260 km på regnscatter i både CW, SSB og FM med 55 signaler.

 

OZ1DLD/P fra Skamlingsbanken. 5W og ø50 cm antenne. Læg mærke til setup med antennen på 6 meter mast for at komme forbi træer i visse retninger. Usædvanlig portabel setup på 10 GHz, men viser lidt om hvorfor Bent er førende /P station i VHF og UHF NAC tester. Bent kørte næste alle andre deltagere med LB2S/P som længste ca. 308 km. 

OZ2TG/P og OZ1JLA/P. 1W og 50 cm parabol:

 ”Vi fik kørt OZ2OE/p, OZ1DLD/p,OZ1OY/p , hørte OZ3Z på RS.

Forholdene var meget varierende pga. af de mange småbyger- Ole var meget kraftig hos os med 59+ signal. OZ5SHF var hørbar med 51. Forsøget med LB2S blev nok ikke muligt pga af en vandret stribe af regn fra vest mod øst på vores sked tidspunkt”

OZ1OY/P måtte opgive at køre fra den valgte position på nordkysten af Fyn (Flyvesandet) Istedet kørte Jan fra sit sommerhus. Effekt ca. 3W og 50 cm parabol:

”Tak for forbindelserne og forsøgene. Her er resultatet fra min terrasse:

OZ3Z/P: RS:4(5),2 – hurtig, springende qsb

LB2S/P: ingen forbindelse

OZ2TG/P,OZ1JLA/P: RST: 519, CW

OZ2OE/P: RS: 59+, SSB+FM

OZ1DLD/P: ingen forbindelse

OZ9PP: ingen forbindelse”

Tak til deltagerne. Vi prøver en ny portabel aktivitet senere på sommeren. 

73 Ole OZ2OE

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 297


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.