5W PA til 76 GHz EME

Sergei RW3BP er en af pionerene indenfor EME på 76 GHZ. På det netop overståede EME møde i Ørebro, har han præsenteret sine seneste erfaringer med EME udstyr på 76 GHz. EME på 76 GHz er en udfordring. Ikke bare er udsyret meget svært at bygge, alt er småt når bølgelængden er 4mm, man er også afhængig af luftens fugtighed, da vand i atmosfæren absorberer signalet meget kraftigere end på både 10 og 24 GHz.

Atmosfærens absorption som funktion af frekvens

RW3BP har allerede modtaget de første ekkoer hvor han brugte en TWT forstærker med 60W udgangseffekt. Se en video om de først EME forsøg nedenfor.

RW3BP har arbejdet videre med hans station og har forbedret modtagerkæden med 10 dB bl.a ved at køle hans LNA med flydende kvælstof (-188 grd. C). Det har givet muligheden for at reducere TX effekten tilsvarende, og han har kastet sig over udfordringen i at bygge et 5W SSPA PA til 76 GHZ. Læs om resultatet og beskrivelsen af hans PA her. Som RW3BP skriver i ægte pionerånd “5W on the 4 mm band is a difficult but solvable problem”

5W PA til 76 GHz. Husk et godt forstørrelsesglas.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hits: 252


Comments

5W PA til 76 GHz EME — 1 Comment

  1. hi I am OZ6FP and I hava startet on 76 ghz planing with parts from gotmic .se in your article from ørebro you plan for higher wout usin another powerdistribution like the one used for lower freq have you any progres with that

    I plan for 2x 4 watt tomake h and w signals feed to a ortomode transducer to get circular polarisationa
    nd transmitting 150 baud lhcir and rhcir only for data

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.